Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

Oktatóink

A Panarom Aromaterapeuta Intézet oktatói nemzetközi szinten elismert aromaterapeuták, akik hivatásuknak érzik – amellett, hogy a hozzájuk fordulókat a lehető legnagyobb támogatásban részesítsék -, hogy tudásukat, tapasztalatukat megosszák az érdeklődőkkel és ezzel egy olyan aromaterapeuta közösséget hozzanak létre, amely nem csak szakmailag, de emberileg is megkérdőjelezhetetlen.

2016 decemberében a Panarom Aromaterapeuta Intézet felvételt nyert az Aromaterapeuták Nemzetközi Szövetségébe (IFA International Federation of Aromatherapists). A tagsággal világszínvonalú oktatásunk nemzetközi elismertségben részesült, egyúttal alapítónk, Feller Adrienne és vezető tanárunk Tobai Ágota az IFA által a legmagasabb szinten regisztrált oktatókká, Principal Tutor-okká váltak.

Feller Adrienne
Feller Adrienne

A Panarom Aromaterapeuta Intézet vezetője, nemzetközi okleveles aromaterapeuta, IFA Principal Tutor, fitoterapeuta, kineziológus, természetgyógyász, mentálhigiénés segítő szakember és kozmetikus szaktanár.

“Az aromaterápia iránti érdeklődésem 20 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a stockholmi Elisabeth Skola végzős diákja voltam és a szakdolgozatomhoz kerestem anyagot. Ekkor egy könyvesboltban szinte rám esett egy könyv, amibe belelapozva az aromaterápia fejezetnél szinte villámként hasított belém a gondolat, hogy aromaterapeuta leszek.”

Tobai Ágota
Tobai Ágota

A Panarom Aromaterapeuta Intézet oktatás vezetője, okleveles aromaterapeuta, IFA Principal Tutor, fitoterapeuta, természetgyógyász, kozmetikus.

“1999-ben kezdtem meg tanulmányaimat az aromaterápia területén Magyarország első aromaterapeuta-iskolájában, a Panarom Aromaterapeuta Intézetben.”

Nedjalkov Rita
Nedjalkov Rita

A Panarom Aromaterapeuta Intézet oktatója, Okleveles aromaterapeuta, fitoterapeuta, kozmetikus.

Kozmetikusi tanulmányaimat 1996-ban kezdtem és Feller Adrienne tanulójaként a kozmetikai ismeretekkel együtt tanultam az aromaterápiát is. Az illóolajok és az aromaterápia így lépésről lépésre a munkám mellett a mindennapi életem részévé vált. Okleveles aromaterapeuta vizsgát 2001-ben tettem.

Később fitoterápia szakvizsgát tettem, tanultam reflexológiát, Bach virágterápiát és többféle testmasszázs technikát is.

Legnagyobb örömömre közreműködhettem a Panarom születésénél és részt vehettem az első 3 év szakmai, oktatói munkájában. A Panarom Aromaterapeuta Intézet mindennapjaiba a 2016-os tanévtől csatlakoztam vissza, jellemzően elméleti képzéseket tartok.

Kovács Judit
Kovács Judit

Perinatális szaktanácsadó, dúla, Okleveles Aromaterapeuta, Professzionális szépségterapeuta

1968-ban születtem egy olyan családban, ahol édesapám mellett – aki szülész-nőgyógyász volt – gyerekkoromtól kezdve beleláthattam a várandóság, a szülés és a születés világába. Azóta érzek a lelkem mélyén erős késztetést arra, hogy segítsem a körülöttem élő asszonyokat megélni a születés misztériumát. Fiatalon még próbáltam elnyomni ezt a vágyamat, de a munkám, az utam, valahogy mégis efelé vezetett.

Kozmetikus lettem (1991-ben mestervizsgát is tettem), a test, s egyben a lélek megújulásával foglalkoztam/foglalkozom, gyakorlom az érintést, a masszírozást (valahol a kozmetikusi munka is segítség egyféle testi-lelki újjászületéshez).

Később megismerkedtem az aromaterápiával, 2004-ben Okleveles Aromaterapeuta vizsgát tettem. Az aromaterápia nemcsak magasabb szintre emelte kozmetikusi munkámat – hiszen ennek köszönhetően már személyre szabott, általam összeállított természetes anyagokkal végeztem a testkezeléseket – de a dúlasághoz is elvezetett. Ez lett az a segítő tevékenység, amihez – a családi indíttatás okán is – mindig is vonzódtam, s amit először édesapám révén éltem át, tapasztaltam meg, aki az én dúlám volt két gyermekem világra hozatalakor.

A dúlaképző elvégzését követően 2005 óta kísérek szüléseket. Ebben a tevékenységben összpontosul minden, amit fontosnak tartok: a masszírozás, az aromaterápia, a szüléshez-születéshez való, a családomtól kapott vonzalmam. Így vált teljessé az életem.

Szakmai utam újabb állomásaként 2016-ban vehettem át ELTE Perinatális szaktanácsadó diplomámat.

Szabó Z. Márton
Szabó Z. Márton

Okleveles kertészmérnök, teológus, tanár.

Évtizedes tapasztalattal rendelkezik az illóolaj készítés, gyógynövény alapanyag gyártás, nagyüzemi növénytermesztés és termékgyártás területein.

Szakterülete a kerttörténet, a gyógynövénykert és a kertészet, tapasztalt előadó felnőtt- és fiatalkorú közönség előtt is. Gyógynövény szakértőként kiemelt érdeklődési körébe tartozik többek között a kolostori- és a középkori gyógyászat.

dr. Varga Katalin, PhD.
dr. Varga Katalin, PhD.

pszichológus, egyetemi tanár, az ELTE Affektív Pszichológia Tanszékének vezetője.

A diploma megszerzése, vagyis 1986 óta folyamatosan az Eötvös Loránd Tudományegyetem munkatársaként dolgozom. Kutató- és elméleti munkáimban a különféle módosult tudatállapotokkal – kiemelten a hipnózis, illetve az autogén tréning – foglalkozom.

A Magyar Hipnózis Egyesületének hipnoterápiás tanfolyamát 1991-ben végeztem el, és hipnoterapeutaként egyre több területen (szülészet, általános anesztézia, orvos-beteg kommunikáció, kritikus állapotú betegek) szorgalmazom a pozitív szuggesztiók alkalmazását, és általában a lélektani szempontok érvényesítését.

Egyetemi oktatóként felfigyeltem arra, hogy milyen méltatlanul mellőzött a pszichológusok oktatásában (de akár a tanárképzésben is) a szülés-születés témaköre. Pályám kezdetén ún. „speciális kurzusként” tartottam e témáról órákat. Ebben az időszakban jelent meg a „Szülés-születés” c. könyvem Suhai Gábor társszerzésével. A Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társasággal közösen gondozott Perinatális Szaktanácsadó posztgraduális képzés felelős vezetője és oktatója vagyok az ELTE-n.

Egyéni tanácsadásban 30 éve foglalkozom gyermeket váró párokkal. Az Aktív Szülés Program munkatársa és kuratóriumi tagja vagyok alapításától fogva. Különféle szakmai, valamint nagyközönségnek szóló fórumon igyekszem felhívni a figyelmet e téma rendkívüli összetettségére, finom szabályozottságra, és a szülés-születés „minőségének” messzire nyúló hatásaira.

Dr. Breiner Fanni
Dr. Breiner Fanni

általános orvos, aneszteziológia és intenzív terápiás rezidens

2019-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. Frissen végzett orvosként csupa energia és tele van tervekkel. A munkája mellett szeretne mindig időt szakítani az aromaterápiára, segíteni az oktatást a saját perspektívájával és szélesebb látókört adni az emberi test csodás működéséről a hallgatóknak. Örömmel tölti el és büszke erre a különleges feladatára és hogy ennek a fantasztikus csapatnak a része lehet.