Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett!

A nőnap legyen a miénk, nőké

2024 március 08.
Böröcz Borbála

Életünkben az első és utolsó időszakát leszámítva sok hullám adatik. A nemi érés ideje. A pubertás kor, ami egyre korábban köszönt be a családok életébe. Az egyre elhúzódó kamaszkor. A hormonok ciklikus változása hónapról hónapra. A vágy a család és gyermek után. A várandósság az első trimeszter bizonytalanságaival, rosszulléteivel, a második trimeszter nyugalmával és erejével, a harmadik trimeszter lassulásával. A szülés személyiségformáló ereje. A gyermekágy. A gyermek első éve. Visszatalálás a régi testbe. Újra és újra és újra mindez. A család-párkapcsolat-munka tengelyen egy gátfutással egybekötött légtornászbemutató két évtizeden át. Az üresedő fészek. A párkapcsolat változásai. A változó kor ilyen-olyan hosszúra nyúlva, ilyen-olyan tüneteket okozva. A test öregedése egy olyan világban, ahol a fiatalság, a feszesség, a vékonyság, a tökéletesség alapvető emberi lehetőség, vagy választás helyett kötelezettséggé látszik válni. A hirtelen beköszönő szabadság. A test változásai. A határok szűkülése és tágulása.

 

Ha ezeket a hullámokat, és a ránk gyakorolt hatásukat megismerjük, akkor nem arcul fognak csapni, és nem köhögjük vissza az orrunkból sós vizet, hanem felfekszünk a deszkára és meglovagoljuk azokat. Ez kemény munka, amit nem csak magunkért, de a gyermekeinkért is teszünk. A lányainkért és a fiainkért is, hogy majd megértéssel és becsülettel nézzenek a nőkre.

 

 

Csak azt tudom leírni, ami nekem bevált, amiben én hiszek. Ez a mozgás, a természetesség, az egészséges étkezés, az elköteleződés magunk mellett, a harmónia keresése és megtalálása, a feladatok kiegyensúlyozása. Nap, mint nap, mint nap, hónapokon, éveken, évtizedeken át. Törekvés a teljességre, hogy önmagunk legjobb formáját adhassuk.

 

Hogy kinek mi a harmónia, az nagyon egyedi. Ennek megtalálásában sokat segíthet a sport, a meditáció, a hit, a természet közelsége, az olvasás, az emberi kapcsolatok, az érintés.

 

Az érintés nélkülözhetetlen az egészséges működésünkhöz. Egy újszülött nem éli túl, ha nincs, aki ölelje, aki megtartsa. A bőrünk és az idegrendszerünk az embrionális korban egyazon sejtcsoportból alakul ki, közvetlen kapcsolata a két szervrendszernek egy életen át megmarad. Így a testi és lelki egészségünk egyik alapja az érintés, ringatás, simogatás, ölelés, aktív szexuális élet. A masszírozás az egyik legjobb módja annak, hogy az érintés iránti igényünk kielégüljön, legyen az professzionális masszázs vagy otthoni masszázs. A kivétel nélkül 100%-os tisztaságú hatóanyagokat tartalmazó Wellness termékek közül a masszázsolajok bármelyikét használhatjuk otthon, hogy egymást masszírozzuk. Elég egy hát, vagy egy talpmasszázs, és máris könnyebbnek érezzük magunkat. Fontos, hogy ne csak adjunk, kapjunk is ebből a masszázsból. Egy ilyen helyzetben nyugodtan kifejezhetjük az élethelyzetünkhöz kapcsolódó igényeinket. Ha úgy érzed, energiára van szükséged és a másik érintése által új lendületet szeretnél kapni, válaszd a FrissÜlő masszázsolajat, ami az életerővel teli argánolaj és a keringést frissítő meggymagolaj erejével támogat. A CsendÜlő masszázsolaj a nevéhez híven segít visszatalálni a saját békédhez, sárgabarackmag- és mandulaolaj erejével pedig a bőrödet is kényezteti. A SzépÜlő masszázsolaj pedig tavaszi megújulás idején nélkülözhetetlen méregtelenítést támogatja az atlasz cédrus és boróka illóolajjal, a bőrt pedig természetes hatóanyagokkal, például a keverékben található citromhéj illóolaj ápolja és feszesíti.

 

A ciklusa sokaknak kihívásokkal teli, fájdalmas, rendszertelen, túl erős, vagy túl gyenge. Városokban élünk, az időjárás felborult körülöttünk, az évszakok ciklikussága átalakulóban, sokszor hiányzik az életünkből a mozgás és a mértékletesség, így nem csoda, ha ez meglátszódik a menstruáción. A válogatott magyar gyógynövényekből összeállított Ciklus teakeverék segít megtalálni a testednek a harmóniát, segít rendezni a vérzést, enyhíteni a görcsöket, erősíti a méhet. Mint minden enyhe gyógymódnak, ennek is az ereje a rendszerességben és a kitartásban rejlik.

 

A görcsök ellen a természetes görcsoldó illóolajokhoz fordulhatunk. A 100%-os tisztaságú majoránna, a bazsalikom, a tárkony illóolajok mind kiváló görcsoldó hatásúak külsőleg használva, növényi olajba keverve.

 

A jóga, a pilatesz, a futás, a túrázás (vagy bármilyen más sport) kivételesen hatékonyan harmonizálják az egész testet, vezetik le a mindennapi feszültséget, az izzadással távoznak a testi és lelki salakok, a jelenlétben, az itt és mostban kikapcsol a folyamatos aggodalom, gondolkodás, tipródás. Fontos ilyenkor a jelenlét, a megerőltetés, az erőnk megélése. Ebben segíthetnek (jógától függetlenül) a Jóga olajok. A Hajlékonyság olajkeverék bármilyen mozgásformánál segíti az izmok, ízületek bemelegítését. Ha nehezedre esik az edzés végén a nyújtásra időt és energiát szánni, összekapcsolhatod ezt a lazítást a Napüdvözlet olajkeverék belégzésével. Segíteni fog még jelen maradni, segíteni fog a testedre és az edzés eredményeire fókuszálni még pár percig.

 

A meditáció, ima, elcsendesedés vagy olvasás mind abban segíthetnek Téged, hogy önmagadhoz kapcsolódj nőként és anyaként. Kiszakítsd magad a mindennapi civódásokból, vitákból és konfliktusokból, ami egy dackorszakos vagy kamasz gyermek velejárója. Ezt a távolságtartást, felülemelkedést segítheted elő a meditatív hatású, természetes illóolajok használatával. A Zen és a Meditáció illóolajkeverékek mind nyugtató, idegrendszeri harmonizáló hatásúak, a bennük található szakrális hatóanyagok segítenek megtalálni a belső békédet a női lét (sokszor túlságosan is) változatos szerepköreiben. Párologtasd rendszeresen diffúzőrben, ha úgy érzed, vasaló után kiáltanak az idegszálaid.

 

 

A női test csodás. Hónapról hónapra vért veszít, mégis erős és egészséges marad. A várandósság alatt kitágul, átalakul, majd visszanyeri eredeti formáját, önmagából táplálja a gyermeket. Érdemes így nézni magunkra, amikor a tükör előtt állunk, amikor a zuhany alatt a víz simítja a testünket, amikor a nap melegíti a bőrünket, amikor a párunk átöleli a derekunkat, amikor a gyermekünk ül az ölünkben. Mindegy, hogy hány stria, heg, gyűrődés, vagy kiló van rajtunk, ez az erő bennük van. Csodás ajándék nőnapra magunknak és a gyermekeinknek is egy olyan női kép felmutatása, amiben a változás és annak elfogadásának bölcsessége lakozik.

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE & TOBAI ÁGOTA

"Az illóolajok iránti szenvedélyünk több, mint két évtizede tart és ennél már csak a barátságunk kezdete nyúlik messzebbre. Karöltve járunk az élet és az illatok útján. Együtt tanítunk és tanulunk, nevetünk és sírunk. Különbözőségünk és hasonlóságunk erősíti a barátságunkat. Mások vagyunk és mégis egyformák. Ebben a blogban nem csak aromaterápiáról olvashatsz, hanem az életről szőtt gondolatainkról, élményeinkről és érzéseinkről. Tarts velünk, jó olvasást!"