Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

Szúnyogok meg egyéb állatfajták

2024 június 12.
Böröcz Bori Aromaterapeuta

Számomra a környezetvédelem egyik alapvetése, hogy én, mint ember is a környezet része vagyok.

 

Vegyünk egy mindennapos nyár esti, érdekellentétektől duzzadó helyzetet. Van a szúnyog, vagyok én, mint a Földi lét csúcsragadozója, mégis, ha egy szúnyoggal kerülök szembe, rögtön a tápláléklánc legalján találom magam, és van a természet, mint hordozó közeg. Minden kerti partin minimum harminccal több szúnyogvendég van, mint feltétlenül indokolt lenne. Sőt, ha éjjel csak egyetlen szúnyog koma is átcsúszik a résen, oda az éjszakánknak. Bzzzzzzzzzzzz Mindenki hallja, ugye?

 

A környezetvédelmi szempont pedig ott jelentkezik, hogy sem magamat, sem a szúnyogot, sem a környezetet nem szeretném bántani, terhelni, úgy, hogy elérjem, a szúnyog ne belőlem vacsorázzon.

 

Ezt a dilemmát oldja föl a csodálatos Jávai citronella illóolaj. Ő a mi nyári mediátorunk. Meghallgatja mindenkinek az igazát, kibékíti a feleket, segít megtalálni a mindenkinek jó megoldást.

 

 

 

A Jávai citronella illatát szívből utálják a szúnyogok és más rovarok. Nem bántja őket, csak elkerülik. Mint minden 100%-os tisztaságú illóolaj, a Földünk jó barátja. Illata számunkra kellemes, citrusos, frissítő és újszülött kortól használható. A Jávai citronella illóolajat zárt térben párologtatva, távol tartja otthonuktól a szúnyogokat. A tér nagyságától függően 10-20 cseppet párologtatva nyugalmas éjszakánk lesz.

Kis terekben, vagy ha nincs nálunk diffúzor, ugyanezt a hatást érhetjük el a Züm-züm test- és tér permettel akár a zárt térben permetezve, akár a bőrünkre, vagy a ruhával fedett testrészeinkre fújva távol tartja a hívatlan látogatókat. Ha arcra szeretnéd tenni, a tenyeredbe fújj belőle, és úgy kend be az arcodat, nyakadat.

 

 

A Züm-züm gélt magunkra kenve, kint a szabadban élvezhetjük a szúnyogcsípés mentes nyarat. A Züm-züm gél fő összetevője az atlasz cédrus, a vietnámi eukaliptusz és a citromcirok illóolaj, de a kullancsok ellen van benne geránium is, és ha későn eszmélünk, és már csak akkor jut eszünkbe a Züm-züm gél, amikor megkóstolt egy szúnyog, a Züm-züm gél a viszketést is csillapítja. Újszülött kortól babák bőrére is használható.

 

Szúnyogcsípés ellen a teljes szabad bőrfelületet kenjük be vékonyan a Züm-züm géllel, a csípés helyét pedig pontszerűen, vastagabban. A gél nem szárítja a bőrt, nem ragad, gyorsan felszívódik és nem hagy nyomot a ruhán. Minden táskában, nyári táboros bőröndben, erdei iskolában, kiránduláson ott a helye.  A Züm-züm csomagban mindhárom terméket megtalálhatjátok.

 

 

Mivel én nem indulok el sehova teafa és orvosi levendula illóolajok nélkül, ha bárkit a társaságból megkapott a nap, a züm-züm gélbe kevert orvosi levendula illóolajjal a bőr feszítő, égető érzését is gyorsan enyhíteni tudom, mint ahogy a gélbe cseppentve a teafa illóolajjal gyorsan tudom fertőtleníteni a kezemet.

 

A természet mindig ad megoldásokat, csak észre kell venni és élni vele! A növényeknek nincsenek gyáraik, nincsenek mesterséges anyagaik. Ők a természet tündérporaival, az illóolajokkal védekeznek. Az illóolajok használatával nem csak egy alternatív, szelíd megoldási eszközkészletet kapunk a kezünkbe, hanem egyben vigyázunk a Földünkre, jó hangulatot, jó energiát viszünk a körülöttünk élők közé.

 

 

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE & TOBAI ÁGOTA

"Az illóolajok iránti szenvedélyünk több, mint két évtizede tart és ennél már csak a barátságunk kezdete nyúlik messzebbre. Karöltve járunk az élet és az illatok útján. Együtt tanítunk és tanulunk, nevetünk és sírunk. Különbözőségünk és hasonlóságunk erősíti a barátságunkat. Mások vagyunk és mégis egyformák. Ebben a blogban nem csak aromaterápiáról olvashatsz, hanem az életről szőtt gondolatainkról, élményeinkről és érzéseinkről. Tarts velünk, jó olvasást!"