Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

Nyaraláshoz kókuszolaj

2014 július 03.
Aromaterapia

Bejegyezte: Feller Adrienne

A nyaraláshoz mindig viszek magammal kókuszolajat. Több okból is. Amikor napra megyek mindig bekenem a hajam olajjal, hogy védje a naptól és a tenger szárító hatásától. A nyár beköszöntével pedig reggel és este egy evőkanálnyi mennyiséget eszem belőle,  hozzákeverem az ételemhez, vagy egyszerűen csak magában fogyasztom. A kókuszolaj egyrészről hűsítő hatású, másrészről rendkívül tápláló és energiát adó növényi olaj. Teli van magnéziummal, kálciummal, cinkkel, vassal és a benne lévő laurinsavnak (35-46%) köszönhetően erősíti az immunrendszert és energetizáló hatású. Tanulmányok igazolják, hogy belső alkalmazásával  a szervezetben lévő gyulladások megszűnnek, a bőr feszessé és széppé válik. Sőt, a has körüli zsírpárnák lebontásában is jótékonyan hat a kókuszolaj. Bizonyítottan jótékonyan hat a csontok állapotára, késlelteti a csontritkulásos folyamatok bekövetkeztét. Kiváló gombaölő hatású, és különösen a Candida albicans kezelésében bizonyul a leghatásosabbnak. 

kókusz másolata.jpg

A kókuszolajat napozás után, de akár a kora reggeli napozáshoz is használhatjuk (a kókuszolaj 30%-al kevesebb UV sugarat enged át a bőr felületére. Az UVA sugarak károsítják a bőrt, míg az UVB sugarak rendkívül hasznosnak bizonyulnak (közepes expozíció esetén).  A kókuszolaj kiválóan regenerálja az egész szervezetet. 

Tavaly a nyaralás után a fodrászom meglepődve kérdezte, hogy mit csináltam a hajammal, hogy ilyen gyönyörű fényes, lágy és így megtartotta színét. Kókuszolajat használtam minden nap - mondtam. Reggel bekentem a szükséges mennyiséggel a hajam, szépen hátrafésültem és élveztem a korai napsugarak gyógyító hatását. 

A kókuszolaj arra is kiváló, hogy családunk apraját, de akár nagyját :) is masszázzsal megajándékozzuk. Elő a kókuszolajjal, gyerekek esetében 6 csepp illóolajat tégy hozzá, felnőtt esetén pedig 10-14 cseppet alkalmanként.

Használhatod az ÚTITÁRS Kék-Esszenciáját, ami a benne lévő levenduláknak, gerániumnak és rózsafának köszönhetően nyugtató, altató, idegrendszert harmonizáló hatású, de kiváló bőrnyugtató hatású egy hosszabb napozás után. A Fény-Esszencia is remek választás masszázshoz. A benne lévő citrusoknak és rózsának köszönhetően erőteljes hangulat fokozó, kedélyjavító és idegrendszer kiegyensúlyozó. Ha a Fehér-Esszenciát kevered hozzá, akkor energetizáló hatást érhetsz el. A Fehér-Esszencia kiválóan oldja a szorongást és a bezártság érzetet

Útitárs.jpg

Bármely Esszenciát is választod, a masszázst minden esetben napozás után végezd. Nem tanácsos tűző napra menni illóolajos masszázs után. Ha mégis napközben szeretnél masszázst végezni, úgy használd a kókuszolajat csak magában. 

További tippek:

Kókuszolajos testradír:
egy evőkanálnyi tengeri sót keverj össze két evőkanálnyi kókuszolajjal, tégy hozzá 10 csepp Fény-Esszenciát és dörzsöld át a tested, majd langyos vízzel zuhanyozz le. Az eredmény bársonyosan puha és illatos bőr. 

Extra hajápolás kókusszal:
2-3 evőkanál kókuszolajhoz tégy 7 csepp Fény-Esszenciát. Vizezd be a hajad, majd masszírozd be az olajkeveréket a hajadba és a fejbőrödbe. Csavard be törölközőbe a hajad és hagyd rajta legalább fél-1 órát. Ezt követően mosd meg a hajad. Az eredmény: rugalmas, fényes és jól kezelhető hajkorona.

Lázcsillapítás kókuszolajjal: 
1-2 evőkanál kókuszolajhoz tégy gyerekek esetében 10 csepp Kék-Esszenciát, felnőttek estében 20-25 csepp Kék-Esszenciát és finoman kend be a bőrbe. Száraz vászonnal, lepedővel jól takard be a testet. 

 

Az illóolajokat, növényi olajokat Aromaterapetuáktól, illetve a Panarom Webshopról tudjátok beszerezni: www.panaromwebshop.hu 
Okleveles Aromaterapeuták listája: www.panaromwebshop.hu/aromaterapeutak
 

Csak a Panarom által forgalmazott illóolajokért, növényi olajokért tudunk felelősséget vállalni!

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE & TOBAI ÁGOTA

"Az illóolajok iránti szenvedélyünk több, mint két évtizede tart és ennél már csak a barátságunk kezdete nyúlik messzebbre. Karöltve járunk az élet és az illatok útján. Együtt tanítunk és tanulunk, nevetünk és sírunk. Különbözőségünk és hasonlóságunk erősíti a barátságunkat. Mások vagyunk és mégis egyformák. Ebben a blogban nem csak aromaterápiáról olvashatsz, hanem az életről szőtt gondolatainkról, élményeinkről és érzéseinkről. Tarts velünk, jó olvasást!"