Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL és Wolt drive)

Szezámmagos sütőtök krémleves rózsavízzel, szűz kókuszolajjal és fokhagymás krutonnal

2013 október 02.
Aromaterapia

Itt az ősz és itt van a sütőtök! Ezért úgy döntöttem, hogy sütőtök krémlevest készítek és rózsavízzel bolondítom meg. Elindultam hát a piacra és vettem gyönyörű kicsi, kecses sütőtököt és friss diót, amit majd a levesre rászórok, amikor már elkészült. Második fogásnak pedig citrom és zsálya illóolajjal, fokhagymás kurkumával pácolt csirkemell filét, ghin párolt friss zöldséggel és erdei gomba mártással tálalok. Hmmmmm!  

Szezámmagos sütőtök krémleves rózsavízzel, szűz kókuszolajjal 

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök

1 ek szűz kókuszolaj (Panarom)

2 ek kókusz tejszín

bors

1 ek rózsavíz (Panarom)

Elkészítés: teáskanál mennyiségű ghin megpároljuk a kockára vágott sütőtököt, majd tisztított vizzel felengedve puhára pároljuk. Amikor megfőtt, akkor összeturmixoljuk és hozzá adjuk a rózsavizet, a kókusz olajat, a kókusztejszínt és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Tálalás előtt frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá.

Tálalás: A levest a színhatás miatt fehér tányéron tálaljuk és mellé helyezzük a feltétet, ami összetört dióból, egy teáskanál szezámmagból és előre fokhagymás ghin megpirított kenyérkockából áll. 

fotó-94.JPG

A leves izgalmát az édes íz és a fokhagymás fűszeres összhang adja. Csoda!

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE & TOBAI ÁGOTA

"Az illóolajok iránti szenvedélyünk több, mint két évtizede tart és ennél már csak a barátságunk kezdete nyúlik messzebbre. Karöltve járunk az élet és az illatok útján. Együtt tanítunk és tanulunk, nevetünk és sírunk. Különbözőségünk és hasonlóságunk erősíti a barátságunkat. Mások vagyunk és mégis egyformák. Ebben a blogban nem csak aromaterápiáról olvashatsz, hanem az életről szőtt gondolatainkról, élményeinkről és érzéseinkről. Tarts velünk, jó olvasást!"