Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

Szabadulj meg a narancsbőrtől, újra itt a bikini szezon!

2020 június 10.
Aromaterapia

Ma már mindennél világosabb, hogy az egészség a legfőbb érték, amiért mindennap tennünk kell. A cellulitot esztétikai problémaként kezeljük, de valójában a szervezet finom intő jeleként is felfoghatjuk. A szervezet üzenetet küld, hogy változtatásra van szükség, mert ami eddig történt, az pangást, látványra pedig cellulit megjelenését eredményezte. Ahhoz, hogy  a bőr újra elnyerje rugalmasságát, simaságát, ahhoz komplex kezelésre van szükség. Igazából életmódváltoztatásra, ami eltérő az eddigi megszokottól és a figyelem középpontjában az áramlás helyreállítása áll.

A cellulit  a bőr alatti zsírsejtek bőrön megjelenő és jól látható kitüremkedése. A narancsbőr leggyakrabban a fenék és a comb tájékán jelenik meg, mert itt vannak a legnagyobb zsírdepók, de akár a mellen vagy a hason is feltűnhet.  A cellulit valójában pangás, mely mögött több ok is meghúzódhat:

  • Helytelen táplálkozás
  • Dehidratált test
  • Elhízás
  • Hormonális változás
  • Fogamzásgátló szedése
  • Mozgásszegény életmód

 A cél a pangás megszüntetése és az élet dinamikus áramlásának visszavezetése.

Táplálkozás

Itt két tényező okozhat gubancot. Az egyik a stressz, ami egyszerűen megakadályozza a táplálék életerőt adó hasznosítását az üss és fuss effektus miatt. Így a szervezet tulajdonképpen folyamatosan alultáplált és még többet akar. Ez elhízáshoz is vezethet.

A másik pedig a helyetelen táplálkozás, mert ez esetben a szervezet folyamatosan azzal küzd, hogy a bevitt méreganyagoktól megszabaduljon és sok esetben nem is képes maradéktalanul megküzdeni vele, mert az állandó rossz minőségű élelmiszer bevitele és a stressz miatt nincs is ideje igazi rendet tenni, így a zsírszöveteket használja depónak. Elraktározza a méreganyagokat, hogy majd egyszer, amikor lesz rá hely, idő, akkor „kisöpörje” a szervezetből. Erre lenne kiváló alkalom a böjt, amikor a szervezet megpihenhet és rendet tehet „saját háza táján”.

 A helyes táplálkozásról már sokféle trend sokfélét mondott. A tapasztalatom szerint a lényeg a következő:

  1. Soha ne edd magad túl! Mértékletesség elve minden esetben, a lényeg, hogy elkerüld a teltség érzetét. Evés után ne nyomja a gyomrod az étel, mert akkor már túl sokat ettél.
  2. Ne egyél olyat, amiben nem vagy biztos, hogy 100%-ban tiszta és megbízható étel. Nem kell már több méreg!!!
  3. A smothyt már megszokhattuk reggelire, de helyette néha lehet akár egy könnyű zöldség leves, vagy zabkása, de akár egy tojásrántotta.
  4. A napot mindig kezdd 3 dl langyos vízzel, hogy beindítsd a tested. Így szabadulhatsz meg könnyedén a tegnaptól, hogy testestül-lelkestül fordulhass a mához. Ez is az áramlást segítő trükkök egyike.
  5. A legjobb az otthon készült étel! Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, mert abban tudod mi van és mi nincs.
  6. Sok-sok-sok folyadék. Víz, víz, víz. Ha lehet, akkor forrásvíz, mert az az igazi élő víz és mint ilyen információ hordozó is a test számára. Azt üzeni: az élet az áramlásban él, hiszen maga is áramlik, folyik, mozgásban van.
  7. Este mindig nagyon szolidan. Még annál is szolidabban.
  8. Mindig nyugodt körülmények között egyél.
  9. A levesnek vissza kell adni a rangját újra. Egy tányér frissen főtt leves hidratálja, táplálja a szervezetet és nem terheli meg a gyomrot. Estére kiváló alternatíva.
  10. A nasi legyen zöldség, gyümölcs, zellerszár, dió, mazsola.
  11. A cukrot engedd el! Helyette használj mézet.

 A régiek mindent tudtak

Alapvetően a táplálkozásban vissza kell térnünk az elődeink szokásaihoz.  Régen az emberek egyszerűen főztek, mindig a szezonnak megfelelően. A magyar reggeli mindig sok fehérjét és zsírt tartalmazott, ami beindítja az emésztést és az epét. És a régiek bizony nagyon karcsún táplálkoztak hétköznap és csak a vasárnap volt gazdag az étel.

Az, hogy eszel e húst, vagy sem, ez inkább alkat kérdése. Az is lehet, hogy zömében nem eszel, de néha megkívánod és akkor fogyasztasz. A húsból mindig válasz szabad tartásból származó húsfélét. Csak boldog tojást vegyél!

Összefoglalva:  Szezonális,  mindig szolidan, a harmada is elegendő, sok folyadék, nyugalom. A vizet ne csak idd, de edd is.

Mozgás

Mozgás nélkül nincs pangásfelszámolás. Építsd be a mindennapjaidba a mozgást.  Gyalogolj, lépcsőzz, jógázz, ússz, fuss, mozogj bárhogy, ami számodra jó érzés. Nem kell semmibe belehalni, naponta 20 perc mozgás, ami jól átmozgatja a tested.

A mozgás feltétele a kielégítő nyirokkeringésnek. A felgyülemlett salakanyagok kizárólag a nyirokrendszeren keresztül tudnak távozni a szervezetből, amihez jó nyirokkeringés szükséges. A vérkeringéssel ellentétben, aminek a szív a motorja, a nyirokkeringésnek nincs saját pumpája. A nyirokrendszer pumpájaként az izom szolgál, mely fokozza a nyirokkeringést, és ezáltal tudja növelni annak hatékonyságát. Tehát a rendszeres mozgás a biztosítéka a méreganyagok távozásának.  

Aromaterápia a szép és sima bőrért

A cellulit megszűntetésére kiváló megoldást jelentenek az illóolajok.  A rozmaring ct. kámfor kiváló keringés fokozó és energetizáló, az atlasz cédrus nyirokkeringés stimuláló és szöveterősítő, a ciprus a szövet legmélyebb rétegeit is megmozgatja, méregtelenítő és nyirokkeringést fokozó hatású. Ők a nagyágyúk a cellulít kezelésben.

A növényi olajok közül pedig a szezám olaj az egyik legkitűnőbb olaj a cellulit rendezésére, mert támogatja a szervezet természetes méregtelenítő folyamatát, melegítő hatású és táplálja, rugalmasítja a bőrt. Ezeket az olajokat több módon is tudod használni a tested  megszépítésére, vonalaid visszanyerésére.                  

Méregtelenítő fürdő:

2 evőkanál tengerisó

Rozmaring ct. kámfor             5 csepp

Atlasz cédrus                          5 csepp

Ciprus                                     5 csepp

Hetente legalább 3x fürdesd meg a tested a fenti illatos fürdőben.

Ellazít, támogatja a szervezet méregtelenítő folyamatát. Lelkileg kiegyensúlyozó, lendületbe hozó.

Add meg a testednek a legjobbat!

Naponta egyszer 5 percen keresztül dörzsöld át a tested természetes száraz kefével. Különösen azt a területet, ahol a cellulit van. Ezzel felpezsdíted a keringésed.  

Ezután zuhanyozz le, majd az alábbi keverékkel dörzsöld át alaposan a tested.

Atlasz cédrus              3csepp

Ciprus                         3 csepp

Rozmaring ct. kámfor 4 csepp

Szezám                        1 evőkanál

p_narancsbor_googleads_1200x628.png

Gyógynövény tea a teljes megújuláshoz

A gyógynövényteáknak részét kell képezniük a mindennapjainknak. Rendszeres fogyasztásukkal hatékonyan állíthatjuk helyre a szervezet egyensúlyát. A gyógynövény tea fontos része az egészséges életnek.

A Megújulás tea hatékonyan támogatja a szervezet megújulását.

Alkalmazása: 1 teáskanál gyógynövényt forrázz le 3dl vízzel és várj 15 percet

Naponta 2x fogyaszd 21 napon át, majd 7 nap szünet után újra 21 napon át fogyaszd.

Az egészség szépség

 Mindig tartsd szem előtt, hogy a bőr szépsége, a test épsége is egyben. A fenti receptgyűjtemény az egész szervezetedre megújítóan hat majd. Kezd el az illóolajokat használni és szép lassan építsd be a javaslataimat az életedbe. Pici lépésekkel haladj. A kitartás a lényeg mindenben, ebben is. Légy hű magadhoz, mert ebben van a titok.

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE & TOBAI ÁGOTA

"Az illóolajok iránti szenvedélyünk több, mint két évtizede tart és ennél már csak a barátságunk kezdete nyúlik messzebbre. Karöltve járunk az élet és az illatok útján. Együtt tanítunk és tanulunk, nevetünk és sírunk. Különbözőségünk és hasonlóságunk erősíti a barátságunkat. Mások vagyunk és mégis egyformák. Ebben a blogban nem csak aromaterápiáról olvashatsz, hanem az életről szőtt gondolatainkról, élményeinkről és érzéseinkről. Tarts velünk, jó olvasást!"