Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett. (kivéve MPL)

Az aromaterápiás házi patika

2024 május 29.
Böröcz Bori Aromaterapeuta

A legtöbb családnak megvan a maga házi patikája, ami igazodik a benne élők igényeihez, tüneteihez, életkorukhoz, nemükhöz. Emberek vagyunk, s így tökéletlenek. Nem lehet cél, hogy soha senkinek semmilyen gondja ne legyen, hiszen közösségben élünk, a gyermekeink nulla kilométeres immunrendszerrel érkeznek közénk, és van, hogy bölcsődés, vagy óvodás nagytestvérek várják, magukban hordozva az intézmények bakteriális armageddonját.

 

 

A családunk tagjai hormonálisan is változnak, a tinédzserek bőr- és hajtünetei mind-mind normálisak, a változó kor tünetei fiziológiásak, még ha nehezen viselhetőek is, a várandóssággal és a szüléssel együtt járó körülmények sem megkerülhetőek. Nem kell betegesnek lenni ahhoz, hogy egy olyan házi patikára legyen szükségünk, ami életünk gördülékenységében segít, ami a rugalmasságunkat és az alkalmazkodó képességünket támogatja.

A Panarom Patika termékcsaládba olyan krémek, olajok, keverékek kerülnek, melyeknek a használata jól körülhatárolt tünetekre nyújtanak enyhülést.

 

Az Ekcéma krémmel azoknak nyújtunk segítséget, akik az irritált, sebes, száraz, kirepedezett ekcémás bőrükre keresnek enyhülést. Az ekcéma oka nagyon sokrétű lehet a táplálék intoleranciától a lelki sebzettségen át az időjárási körülményekre való érzékenységig. A külső-belső okok feltérképezését és a megadatott mozgástéren belüli megváltoztatását nem oldja meg helyettünk egy krém, de a tüneti kezelésben támogat, csillapítja a fájó, viszkető, húzódó érzést, segíti a sebgyógyulást, helyreállítja a bőr optimális működését és így elősegíti szervezetünk öngyógyítási képességét.

 

 

Egy ekcémás bőrterület mindig ki van téve a bakteriális fertőzéseknek, hiszen a bőr védőrétege, elhatároló funkciója sérül, de lehetnek akár nyílt sebek, vagy mély repedések is a bőrön, melyek útján már a bőr mélyebb rétegeibe is fertőzés kerülhet. Az Ekcéma krémbe lévő teafa illóolaj fertőtleníti a bőrt, az orvosi levendula, tömjén, mirha és cickafark illóolajok segítik a gyulladás csökkentését és a heg nélküli sebgyógyulást, így a bőrfelszín bezáródását, ami feltétele a bőr normál működésének. A körömvirág, orbáncfű és kalabafa olajok, a gyógyiszap regenerálják és táplálják a bőrt és védőréteget képeznek rajta.

 

Az ekcéma húzódhat, viszkethet (ezért vakarják akár sebesre magukat álmukban a kisgyermekek). Ezt a tünetet enyhíti az orvosi levendula, a vörös boróka és a cickafark illóolaj. Az Ekcéma krém egy olyan szinergikus keverék, melynek minden alkotóeleme több ponton támogatja az ekcéma gyógyulását, az egészséges bőr helyreállását. Napi háromszori használatával rövid időn belül enyhülést, gyógyulást hoz a bőrnek és lehetővé teszi, hogy bőrünk visszanyerje egyensúlyát.

 

A Panarom patika másik tagja a Rozmaring fejbőrápoló és hajerősítő olaj. A legtöbb édesanya találkozott már a szülés utáni megállíthatatlan hajhullással, de más hormonális vagy életmódbeli oka is lehet a fejbőr és a hajhagymák optimális működési zavarának. Ebben az olajban olyan illóolajok kaptak helyet (ciprus, atlasz cédrus, borsmenta, rozmaring), melyek vérbőségfokozó és nyiroktonizáló hatásuk miatt kifejezetten élénkítő hatással vannak a hajhagymákra, és a fejbőr optimális felépülésére. A benne szereplő ricinus, argán és búzacsíra olajok táplálják és védik a fejbőrt.

 

 

Magát az olajat kétféleképpen használhatjuk. Egyrészt a hajtőhöz csepegtetve, majd alaposan a hajhagymákhoz és a fejbőrbe masszírozva fejti ki regeneráló, energetizáló, serkentő hatását. Ilyenkor hajmosás előtt masszírozzuk be a bőrbe az olajat, majd 20 perc múlva a megszokott módon mossuk meg a hajunkat. Ezzel egyrész időt adunk az olajok és illóolajok felszívódásának, másrészt nem kell tartani az olajos haj látványától. Az olaj mennyisége igazodjon a haj sűrűségéhez. Fontos, hogy az egész fejbőrt kezeljük hajhullás esetén, vagy ha extra regenerálást igényel a hajunk.

 

Hosszú haj esetén a hajvégek ápolására is használható a Rozmaring hajolaj. Ilyenkor pár cseppet dörzsöljünk szét a tenyerünkben, és így masszírozzuk be a hajszálak végeibe az olajat. Ezt a mennyiségű olajat nem kell lemosni. Mivel kevés olajat használunk így nem kell tartani a haj zsírosodásál, de ebben az esetben csak a hajvégeket kezeljük. Természetesen mindkét kezelési módot kúraszerűen, kitartóan és hosszútávon javasoljuk használni, hiszen mire a hajhullás ellen jótékonyan tudunk hatni és a hajnövekedés már láthatóan és érezhetően megindul, az hónapokat vesz igénybe.

 

A hajolajban lévő illóolajok az idegrendszerre is frissítően, energetizálóan hatnak, így egy-egy hajkezelés nem csak a hajunkat és a fejbőrünket szépíti, de kihasználhatjuk az idegrendszeri stimuláló hatását is. Ha csak erre a célra használnánk az olajat munka vagy tanulás elősegítésére, 1-2 cseppet a tenyerünkbe cseppentve, szétdörzsölve és onnan hosszan-mélyen belélegezve hagyjuk, hogy az olaj friss, pezsdítő illata átjárjon, energiával és tetterővel töltsön fel.

 

Természetesen ezeken túl ott van az Útitárs szett, amely arra hivatott, hogy a leggyakrabban felmerülő egészségügyi tünetekre enyhülést hozzon, de az Útitárs olajok mellett a Panarom Patika termékei gyors és hatékony segítséget nyújthatnak egy-egy egészségügyi helyzet kíméletes módon való rendezésében. A természet ajándékai finoman és természetes módon terelnek bennünket vissza testi és lelki értelemben is a középútra, a harmóniába, az egyensúlyba.

Adrienne Feller

FELLER ADRIENNE & TOBAI ÁGOTA

"Az illóolajok iránti szenvedélyünk több, mint két évtizede tart és ennél már csak a barátságunk kezdete nyúlik messzebbre. Karöltve járunk az élet és az illatok útján. Együtt tanítunk és tanulunk, nevetünk és sírunk. Különbözőségünk és hasonlóságunk erősíti a barátságunkat. Mások vagyunk és mégis egyformák. Ebben a blogban nem csak aromaterápiáról olvashatsz, hanem az életről szőtt gondolatainkról, élményeinkről és érzéseinkről. Tarts velünk, jó olvasást!"