Quantcast

Magyarország területén belül ingyenes szállítás 30 000 Ft felett!

Az illóolajokról

Az illóolaj a növény kvintesszenciája, a teljes lényege. Az illóolajok nemcsak erős fizikai hatással rendelkeznek, hanem egy semmihez nem fogható éteri minőséggel is. Az illóolajok ezen minősége képes az ember lelkével együtt rezonálni és tereket megnyitni, képes a belső szenvedést felszínre segíteni és feloldani, hogy a gyógyulás és a harmónia kapjon teret általa. Az illóolajok a tudattalanba hatolnak, pozitívan befolyásolják viselkedésünket, érzelmeinket, így állítva helyre lelki egyensúlyunkat

Hogyan keletkezik? A növény a nap, a föld, a víz és a levegő energiáját – a fotoszintézis és enzimek segítségével – illékony olajjá szintetizálja. Az így létrejött illóolajat általában lepárlás útján nyerik ki (kivételt képeznek a citrus félék, melyek olajához préseléssel jutnak, illetve érzékeny növények esetében un. Enflurage-t alkalmazzák, mely egy nagyon drága olajat, az abszulutumot eredményezi).
Az illóolaj magában hordozza a növény zsíroldékony hatóanyagait, mely számtalan biokémiai molekulából áll. Ezek az értékes anyagok sokféle hatással bírnak, például majd mindegyik illóolaj kiváló fertőtlenítő, de sokuk baktericid és gombaölő hatással is rendelkezik.

Az illóolajok élő anyagok, ezért az emberi szervezet számára kiváló alternatívát jelentenek mind az egészségmegőrzésben, mind pedig a már kialakult betegségek gyógyításában. Egy-egy illóolaj több szinten is hat, éppúgy hat a fizikai testre, mint a lélekre és a szellemre.  Begyógyítja a fizikai sebeket, megszünteti a gyulladást, megerősíti az immunrendszert, stimulálja az emésztést, azonban ugyanezt a hatást a lélek és a szellem szintjén is eléri. Az illóolajok nemcsak a fizikai sebeket képesek begyógyítani, hanem a lelki sebeket is, de az aurában lévő zavarokat is képesek eltávolítani és energetizálni az egész emberi energiarendszert.


Minőségi illóolaj

Az illóolajok terápiás tulajdonságai biokémiai összetételüktől függenek. Terápiás célra csak kiváló minőségű illóolaj alkalmas. Ahhoz, hogy egy illóolaj prémium minőségű legyen, különösen oda kell figyelni a termesztésre, a növény begyűjtésére (egyes növényeknél csak pár óra áll a rendelkezésre a begyűjtésre, mivel a növény az illóolaját átadja a déli napnak), a desztillációra (minden növénynél más idő intervallumra van szükség a desztilláció során), majd az illóolaj tárolásra. Mielőtt az illóolajok a terapeuták polcaira kerülnének, szigorú minőségellenőrzésen esnek át. Ezen az un. gázkromatográfiás vizsgálaton ellenőrzik, hogy az adott illóolaj hány százalékban rendelkezik a szükséges aktív biokémiai vegyületekkel. Ahhoz, hogy terápiás célra alkalmassá váljon egy illóolaj, minden esetben rendelkeznie kell az aktív biokémiai vegyületekkel az előírt százalékban, illetve egyes vegyületek nem lehetnek egy adott százaléknál magasabb arányban jelen. A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy az aromaterápiára alkalmazott illóolajoknál miért fontos a bevizsgálás. A jó minőségű illóolajnak ára van, de a jó minőségű illóolajnak minden cseppje kincs.


A Panarom felelősséget vállal illóolajaiért, melyek:

  • botanikailag ellenőrzött növényekből készülnek;
  • kemotípus szerint bevizsgáltak;
  • 100% természetesek, nem tartalmaznak szintetikus összetevőket vagy ásványi olajokat;
  • 100%-os tisztaságúak, nincsenek hígítva más illóolajokkal, zsíros olajokkal vagy alkohollal;
  • 100% autentikusak, nincs semmi hozzájuk adva és nincs semmi elvéve belőlük.